petak, 1. studenoga 2013.

Udruga branitelja neće nazočiti obilježavanju Dana oslobođenja općine Kupres


Udruga branitelja Domovinskog rata HVO-a podružnica Kupres, sukladno odluci Vijeća Udruge, neće nazočiti 19. obljetnici obilježavanja Dana oslobođenja općine Kupres koji se slavi 3. studenoga 2013 godine.


Prema izjavi koju je za Fenu dao predsjednik spomenute Udruge Marijan Rebrina, razlog tomu je ignoriranje Udruge i nepozivanje na koordinaciju u vezi s programom obilježavanja Dana oslobođenja od strane nositelja organizacije, odnosno općine Kupres. 
Isto tako, Rebrina je kazao da će u znak sjećanja na sve poginule i nestale branitelje, hrvatske vitezove koji su darovali svoj život za slobodu svojega naroda, na dan Svih svetih 1. studenoga 2013.  godine u 9 sati biti služena sveta misa u Crkvi Svete Obitelji u Kupresu.
Na Dušni dan u 18 sati, na temeljima srušene crkve Sv.Obitelji biti će upriličeno paljenje svijeća u znaku križu i u spomen na poginule kupreške branitelje, dodaje Rebrina.
Branitelji - članovi Udruge branitelja Domovinskog rata HVO, podružnice Kupres položit će cvijeće i upaliti svijeće na spomen obilježjima našim poginulim braniteljima na lokalitetima Mrnjatovac, Suhova i Turjača dana 2. studenoga 2013. godine“, kazao je Rebrina.
Fena

Poslušajte:

UBDR HVO: Ivica Lovrić - Paljenje svijeća na temeljima crkve sv. Obitelji u Kupresu



Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!