nedjelja, 20. listopada 2013.

Misa zadušnica u šumi Rije (Rankovići)

nedjelja, listopada 20, 2013

Misnim slavljem u šumi Rije kod crkve u Rankovićima obilježena je godišnjica stradanja nevinih žrtava pri kraju Drugog svjetskog rata. Misu zadušnicu predvodio je prof.dr. Franjo Topić, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu, u zajedništvu sa župnikom iz Rankovića don Jurom Gavranićem, mons.dr. Pavom Jurišićem, dekanom KBF iz Sarajeva, a u koncelebraciji su sudjelovali don Marko Majstorović iz KŠC „Petar Barbarić“ Travnik, te velečasni Ivan Mandić, velečasni Niko Šošić svećenik salezijanac rodom iz ove župe, a koji je na službi u Njemačkoj.




Na početku misnog slavlja sve ih je pozdravio župnik don Jure i članove udruga proizašlih iz Domovinskog rata, kao i predstavnike općine Novi Travnik. Na spomen obilježje položeni su vijenci i upaljene svijeće za sve poginule, a računa se da ih je bilo oko 200 iako se točan broj ne zna. 






Pretpostavlja se da ih je najviše sa Kupresa, a i ove su godine brojni Kuprešaci sudjelovali u misnom slavlju. Treba istači da su lijepo pjevali članovi našeg crkvenog zbora,dok ih je za orguljama pratila sestra Irma Lučić. Nakon misnog slavlja u prostorijama stare osnovne škole u Rankovićima gdje sada djeluje udruga „Baština“ otvorena je izložba „Križni put Hrvata Srednje Bosne 1992 – 1994“ autora Ante Čakića –Dida iz Busovače. Mjesna zajednica Rankovića pripremila je prigodni domjenak za sve posjetitelje kako izložbe tako i vjernike koji su došli poslije svete mise.


Izvor:

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!