četvrtak, 26. rujna 2013.

NAPOKON: Kaznene prijave za ratni zločin protiv 21 pripadnika JNA za zlostavljanje 23 zarobljenika u ratnom zatvoru KNIN

Šibenska policija podnijela je kaznene prijave za ratni zločin protiv 21 pripadnika bivše JNA, od kojih su svi nedostupni hrvatskom pravosuđu, a koje sumnjiči da su u proljeće 1992. u Kninu fizički i psihički zlostavljali 23 pripadnika HVO-a koje su zarobili kod Kupresa (BIH).





PU šibensko-kninska jutros je priopćila da je dovršila kriminalističko istraživanje protiv 21 osobe osumnjičene za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika. Istragom je utvrđeno da su osumnjičeni, kao vojni policajci bivše JNA, od 6. do 11. travnja 1992. prilikom napada i zauzimanja kupreškog područja zarobili 23 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO).


Odveli su ih u vojni zatvor na kninskom području gdje su ih fizički i psihički zlostavljali, a takvu torturu nad njima nastavili su od 24. travnja do 14. svibnja iste godine u okružnom zatvoru u Kninu, gdje su premjestili zarobljenike.
Od posljedica zlostavljanja dvojica su umrla, a ostali su trajni invalidi, ističu u šibenskoj policiji te dodaju kako su protiv osumnjičenih podnijeli kaznene prijave šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu.

Fena

Foto: web





Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!