srijeda, 5. lipnja 2013.

USUGLAŠENI PRIJEDLOZI CESTOVNIH KORIDORA I TRASA KROZ HERCEGBOSANSKU ŽUPANIJU

Definirani pravci povezivanja brzom cestom naselja Kupres, Livno i Tomislavgrad s Mostarom, kao i s graničnim prijelazom Kamensko, te priključenje na brzu cestu iz pravca Republike Hrvatske do navedenog graničnog prijelaza.




U sklopu inicijative premijera tri županije s hrvatskom većinom, odnosno Hercegbosanske županije, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, jučer, 04. lipnja 2013. godine, u prostorijama Vlade Hercegbosanske županije održan je radni sastanak u svezi izrade Prijedloga cestovnog povezivanja navedenih županija.

Na istom sastanku pored domaćina Predsjednika Vlade Hercegbosanske županije g. dr. Nediljka Rimca, savjetnika Predsjednika Vlade za pravna pitanja g. Ivice Ćosića, nazočili su i predstavnici Građevinskog fakulteta u Mostaru kao stručnog nositelja projekta na čelu s dekanom g. Ivanom Lovrićem i suradnicom Danijelom Maslać, direktor Uprave za ceste Hercegbosanske županije g. Ivica Kuliš s pomoćnikom g. Ivanom Madunićem, kao i načelnici općina Tomislavgrad i Kupres, gospoda Ivan Vukadin i Perica Romić. Iako uredno pozvan, načelnik Općine Livno g. Luka Čelan nije se odazvao sastanku. Naknadno se radnom sastanku pridružila i gospođa Goranka Marinčić.

Tijekom sastanka su definirani i usuglašeni prijedlozi cestovnih koridora i trasa kroz Hercegbosansku županiju, odnosno pravci povezivanja brzom cestom naselja Kupres, Livno i Tomislavgrad s Mostarom, kao i s graničnim prijelazom Kamensko te priključenje na brzu cestu iz pravca Republike Hrvatske do navedenog graničnog prijelaza, pripćeno je iz Vlade HBŽ.

www.tomislavnews.com

Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!