petak, 7. lipnja 2013.

SUTRA PREDSTAVA "MARIJA MAGDALENA"

Dramska sekcija „Judita“ – Frame Livno, zajedno s prof. Dinkom Perišom, izvodi u dvorani Doma kulture – Hrvatskog doma Kupres, u subotu 8. 6. 2013., u 19:30 sati predstavu: 

MARIJA MAGDALENA.

Priča je to o poznatom biblijskom liku koji stoljećima plijeni svojom ljepotom i mističnošću. Lik je to koji provocira umjetnike i znanstvenike svih kategorija, no svi dođu na isto… tamo odakle su i počeli. To je zatvoreni krug o čudnovatoj ženi.



Marija Magdalena u Novom zavjetu i apokrifnim pismima opisana je kao učenicaIsusa Krista. U hrvatskom jeziku uobičajeno ime Marija Magdalena zapravo je Marija Magdalenska, tj. Marija iz mjesta Magdale.

U Evanđelju se spominje kao grješnica koju je Isus obratio. Ali, ako malo bolje razmislimo o svemu što nam je ispričano u ovoj priči, vidjet ćemo da je to jedna lijepa priča o Njemu, našem Gospodinu, koji pomoću života i sudbine Marije iz Magdale ispriča priču o ljepoti obraćenja. Svi mi najčešće Mariju vežemo sa grešnim životom i time je beskompromisno osuđujemo. A Gospodin nam reče: 

„Tko je bez grijeha neka prvi baci kamen“.

I evo, prije negoli uvidimo da u svakome od nas bdije jedna Marija Magdalena, grešnica koja čezne za pomirenjem, promislimo drugi put kada čujemo njezino ime. Promislimo i onda kada nekoga prekoravamo. Promislimo i sami se izmirimo, kao što je to učinila i Marija i doživjela vječni mir. (usp. župa Livno)


Nema komentara:

Objavi komentar

Samo kupreške vijesti - Web stranica sela Zlosela u općini Kupres, Dobrodošli WWW.ZLOSELA.COM! Kupreški edukativno-informativni web portal!